Evenemang


30 maj 2023
Musik- och kulturskolan i Vansbro bjöd på en uppskattad vårkonsert.


Reportage i Siljan News om ruinen i Lindesnäs.
Klicka här för att läsa.


12 augusti 2022
Sommarens sista konsert i strålande solsken framfördes av Stiko Per Larsson. Vi fick njuta av hans fina texter om livet i stort och smått, tonsatta med finstämd musik samt roas av roliga och intressanta berättelser.


29 juli 2022
Fullt ös, mycket skratt och publikrekord blev det på vår andra spelning när Billy Opel och hans vapendragare Bert Kadett gästade oss i juli. Det levererades många finurliga texter och medryckande musik. Efter dagar med intensiva störtregn hade vi än en gång tur med vädret.


11 juni 2022
Lagom till det nya trädäcket över diket i ruinen var klart var det dags för sommarens första Musik i ruinen. Peter Resare och Jonas Hansson lockade en stor publik och bjöd på mycket musik och skratt. Regnet lyste med sin frånvaro och såväl artister som publik verkade ha en väldigt trevlig kväll.

Ordförande Birgitta Norman hälsade den förväntansfulla publiken välkommen.

28 augusti 2021
Saxdalens manskör underhöll oss med ”Helgdagskväll vid timmerkojan”, ett sångspel om Dan Andersson. Det blev en stämningsfull och uppskattad kväll i ruinen då publiken bjöds på både visor och berättelser. Även denna gång hade vi tur med vädret.

Länk till artikel i Falu-Kuriren om kvällen:
https://www.dt.se/artikel/stamningsfullt-framtradande-av-saxdalens-manskor


17 juli 2021
Äntligen kan vi ha musik i ruinen igen! Den nyss färdigbyggda läktaren invigdes när visgruppen Mylla gästade ruinen och bjöd på en mycket uppskattad konsert med finstämd musik och roliga anekdoter. Vädret var strålande, liksom publiken och Mylla.


Lördag 3 augusti 2019 invigdes vår nya scen i ruinen med gladjazz i fyra timmar i strålande sol. På scenen turades banden Cocktail Covers och Klaus Wunderschön und die Schwedenbomben om med att fylla ruinen med medryckande toner. På kvällen fortsatte spelglädjen i herrgårdens pub som väckts till liv dagen till ära.

Klicka på länken för att läsa och lyssna på reportaget om invigningen av nya scenen 3/8. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=7274810